Hallo, ik ben Daniëlle Vogels. Mijn vaste contract als journaliste bij het Eindhovens Dagblad liet ik in 2000 ontbinden, om voornamelijk jongeren te gaan interviewen. Na honderden lange en diepgaande gesprekken over hun leven kwam het inzicht dat ik zoveel mogelijk jongeren handvatten wil geven om zichzelf te leren kennen en accepteren en hun eigen weg te kunnen kiezen.

De belangrijkste kennis en ervaring die ik tot nu toe (ik ben 45 en blijf graag leren) heb mogen vergaren heb ik opgedaan door:

 • De voorbereidingen voor de oprichting van het TussenjaarKenniscentrum, waarvan ik de initiatiefneemster ben.
 • Het ontwikkelen en verzorgen van de training ‘Doorstuderen of een tussenjaar? Help leerlingen en ouders op weg!’ voor NVSNVL-Academie voor onderwijsprofessionals.
 • Het ontwikkelen en verzorgen van Workshop Tussenjaarplan voor jongeren die een tussenjaar willen nemen en dit op de voor hen persoonlijk beste manier willen invullen en hierbij goede steun willen van hun ouders, zonder dat die zich er teveel mee bemoeien.
 • De voorbereidingen voor wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van verschillende invullingen van een tussenjaar op identiteitsontwikkeling, geestelijke gezondheid en studieresultaten, dat ik opzette in samenwerking met prof. dr. Susan Branje.
 • Het begeleiden van tientallen jongeren, en soms ook hun ouders, als jongerencoach.
 • Mijn post-HBO opleiding tot jongerencoach bij BGL & Partners.
 • Mijn opleiding bij Stichting Emergo, waar ik leerde werken met het MotivatieKompas® richting studie- en beroepskeuze.
 • Trainingen die ik volgde bij René Maas, om te begeleiden bij ‘focussen op je innerlijk’.
 • De honderden lange gesprekken die ik heb mogen voeren met kinderen en jongeren voor boeken die ik maakte en artikelen die ik schreef voor onder meer de kinderen- en jongerenpagina’s van het Brabants Dagblad, en het NOSJeugdjournaalMagazine.
 • De universitaire studie biologie met afstudeerrichting wetenschapsjournalistiek, die ik twintig jaar geleden afrondde.
 • Mijn tussenjaar voorafgaand aan mijn universitaire studie.
 • Alles wat ik buiten opleiding en werk heb gedaan en meegemaakt.
Top